Van Vulpen levert bijdrage aan verbreding A6

Terug naar het overzicht
Opdrachtgevers
Dura Vermeer
Locatie
Almere
Datum
20 maart 2019

In het kort

In opdracht van Dura Vermeer is Van Vulpen in het tweede kwartaal van 2018 gestart met het aanbrengen van mantelbuizen onder de A6. Deze zijn nodig om alle elektrische voorzieningen, signaleringskabels en glasvezelverbindingen te verleggen in verband met de verbreding van dit deel van de snelweg. Van Vulpen zal in totaal 150 boringen uitvoeren.

Kabels

Kabels

Van laagspanning tot middenspanning en hoog spanning, van meterkast of laadpaal tot en met zon- en windparken.

Meer informatie
Gestuurd boren

Gestuurd boren

Ideaal waar graven in de bodem niet gewenst of mogelijk is, zoals dichtbebouwde omgevingen, natuurgebieden, industrieterreinen, havens en snel-, spoor- en waterwegen.

Meer informatie

Om ruimte te maken voor de nieuwe rijstroken, moeten de elektriciteitsvoorzieningen, signaleringskabels en glasvezelverbindingen die lantarenpalen, matrixborden en camera‚Äôs van stroom en/of data voorzien, worden verplaatst naar de middenberm of de andere kant van de snelweg. Van Vulpen tekende voor de vereiste 150 boringen. De boringen vari√ęren in lengte van 20 tot 70 meter. De bundelbezetting varieerde van √©√©n buis HPDE √ė110 naar soms wel 10 buizen HDPE √ė110. Als boormachine is de D20x22II Vermeer uit het wagenpark van Van Vulpen ingezet.

 

De uitdaging in het werk zit volledig in de afstemming met andere partijen die aan de verbreding van de A6  werken. Tweewekelijkse lean-sessies zorgden ervoor dat iedereen wist wat de planning was. Het afzetten van een stuk snelweg kost in verhouding veel geld, en het streven was dit zoveel mogelijk te beperken. Soms lukte dat door alternatieve locaties te zoeken, soms door de afzetting te benutten met meerdere partners tegelijk en soms door ’s nachts te werken. Tot nu toe zijn de boringen even vaak ’s nachts als overdag uitgevoerd.

almere

Bekijk de video

Video afspelen
Overzicht