1010 meter lange gestuurde boring in Delft voor Warmtelinq

1010 meter lange gestuurde boring in Delft voor Warmtelinq

Video afspelen

Dit is gestuurd boren

Op locaties waar graven niet kan of niet wenselijk is, kiezen steeds meer opdrachtgevers voor horizontaal gestuurd boren (Horizontal Directional Drilling: HDD). Jaarlijks voeren we meer dan 1.200 HDD’s uit, ook in de meest uitdagende grondlagen.

Gestuurd boren gaat sneller dan graven en heeft minder impact op de omgeving, zoals natuurgebieden, oude binnensteden, industrieterreinen, havens, rijks-, water- en spoorwegen.

Met HDD overbruggen we afstanden van 40 meter tot 3 kilometer en installeren we leidingen van 60 mm tot 1.200 mm. Met de flexibele boorkop kunnen we in drie richtingen horizontaal gestuurd boren.

Contact opnemen
gestuurdboren

Van en 
naar zee

Gestuurd boren doen we steeds vaker van land naar water en andersom. De vraag neemt toe, met hoogspanning, bijvoorbeeld voor de bouw van windmolenparken op zee, nieuwe eilandjes of het afsluiten van olieleidingen in de zeebodem.

Hierbij gaat het vaak om zogenaamde ‘bundelboringen’, waarbij we meerdere mantelbuizen in de boortunnel aanleggen.

Contact opnemen
Van en 
naar zee
De voordelen van Gestuurd boren

De voordelen van Gestuurd boren

Gestuurd boren heeft veel voordelen.

  • Sneller dan graven
  • Minder overlast voor de omgeving
  • Natuurbehoud
  • Ontwijken van obstakels
  • Als graven niet mogelijk is (snelwegen, watergangen, spoorwegen, bebouwde omgeving)
  • Dieper, en dus eenvoudiger maar ook veiliger onder bestaande kabels en leidingen door (door de overvolle ondergrond voorkomen hierdoor ook graafschade)

Onder de natuur door

Gestuurd boren heeft een minimale impact op de natuur. Bomen in de wegberm bijvoorbeeld, en met name hun wortels, blijven ongemoeid.

Doordat we bovendien elektrisch boren, voldoen we ook in Natura2000-gebieden aan de eisen voor CO2-uitstoot (conform WNB, Wet Natuurbehoud).

Contact opnemen
Onder de natuur door
Procesmatig werken dankzij PROQS

Procesmatig werken dankzij PROQS

Al onze processen hebben we met ons eigen IT-systeem Proqs gestandaardiseerd. Door procesmatig te werken, weten we van tevoren exact welke onderdelen we voor een project nodig hebben. Elke stap wordt op het juiste tijdstip, door de juiste persoon en met het juiste materieel en gereedschappen gezet. Continu zijn we bezig om onze processen te verbeteren, dus worden we elke dag een beetje beter.

  • Lage faalkosten
  • Mijlpalen worden op tijd behaald
  • Voortborduren op onze vele eerdere projecten

Innovatief materieel

Voor ieder project zetten we passend materieel in. Onze ‘boorvloot’ varieert van kleinere (compactere) boormachines tot grote (maxi-riggs) boormachines voor langere lengtes en of grotere diameters. Onze eigen onderhoudsdienst houdt het materieel continue in optimale conditie voor maximale inzetbaarheid. We investeren volop in (verdere) verduurzaming van ons materieel en wagenpark, onder andere door te elektrificeren.

10, 18 en 28 ton boormachine

10, 18 en 28 ton boormachine

Ideaal voor de kortere boringen of daar waar een compactere machine nodig is.

[grijs]2x[/grijs] 80 ton elektrische boormachine

2x 80 ton elektrische boormachine

Aanzienlijke trekkracht en uiterste precisie.

200 ton elektrische boormachine

200 ton elektrische boormachine

Krachtig en nauwkeurig met minder uitstoot door de elektrische aandrijving.

300 ton elektrische boormachine

300 ton elektrische boormachine

De zwaarste van onze vloot; voor de langere boringen met grotere diameters.

Onze projecten

Hier vind je een selectie van onze projecten. Ze laten zien welke expertises en disciplines we in huis hebben en met welke partners enopdrachtgevers we samenwerken.

Ons eigen engineering-team

Met ons eigen engineering-team spelen we een essentiële rol in de transformatie van de ondergrondse infra naar een duurzame en toekomstbestendige omgeving. Van wijksaneringen van gas, water en elektra tot de aanleg van kabels voor wind- en zonneparken.

Het team ontwerpt technische en innovatieve constructies en werkt ze uit in gedetailleerde tekeningen voor kabel- en leidingtracés.

Ons eigen engineering-team
Kom werken bij Van Vulpen

Kom werken bij Van Vulpen

Ben je enthousiast geworden door onze projecten? Wil jij samen met gezellige en vakkundige collega’s een vitale rol vervullen in het verduurzamen van Nederland?