Van Vulpen vervangt gasleiding in stadscentrum

In de huidige ‘anderhalve meter-samenleving’ zijn veel werkzaamheden een stuk lastiger geworden. Hoe vervang je bijvoorbeeld een stuk gietijzeren gasleiding midden in een stadscentrum, tussen het winkelende publiek? Van Vulpen bewees afgelopen week dat het kan.

De betreffende gasleiding bevond zich onder het Stadhuisplein in Rotterdam-Centrum en moest al enige tijd worden vervangen. Maar door de corona-maatregelen, zoals het afstand houden, leek de klus nagenoeg niet uit te voeren. Totdat wij een werkbare oplossing boden aan het projectteam van Stedin-Noord (kantoor Delft), dat ons daarop meteen de opdracht voor het vervangen van de gastleiding gunde.


Terrassen ontruimd
Binnen één week hebben we het project voorbereid en gingen zowel de gemeente als de Werkverantwoordelijke (WV’er), de Operationeel Installatie Verantwoordelijke (OIV’er) en de projectleider akkoord met de uitvoering. Ook de eigenaren van de omringende horecagelegenheden waren enthousiast over onze aanpak en hadden binnen een mum van tijd hun terrassen ontruimd. De opdracht is inmiddels voltooid.