Van Vulpen levert bijdrage aan verbreding A6

In opdracht van Dura Vermeer is Van Vulpen in het tweede kwartaal van 2018 gestart met het aanbrengen van mantelbuizen onder de A6. Deze zijn nodig om alle elektrische voorzieningen, signaleringskabels en glasvezelverbindingen te verleggen in verband met de verbreding van dit deel van de snelweg. Van Vulpen zal in totaal 150 boringen uitvoeren.

vanvulpen make it happen Almere NL 1
SpelenPlay

Dura Vermeer maakt deel uit van de aannemerscombinatie Parkway6. Samen met de Belgische bouwgroep BESIX is het bedrijf verantwoordelijk voor het onderhoud van de A6 bij Almere. De verbreding van twee naar vier rijstroken is een opdracht van Rijkswaterstaat. Er komen acht nieuwe viaducten bij en vijf bestaande viaducten worden verbreed.

150 boringen
Om ruimte te maken voor de nieuwe rijstroken, moeten de elektriciteitsvoorzieningen, signaleringskabels en glasvezelverbindingen die lantarenpalen, matrixborden en camera’s van stroom en/of data voorzien, worden verplaatst naar de middenberm of de andere kant van de snelweg. Van Vulpen tekende voor de vereiste 150 boringen. De boringen variëren in lengte van 20 tot 70 meter. De bundelbezetting varieerde van één buis HPDE Ø110 naar soms wel 10 buizen HDPE Ø110. Als boormachine is de D20x22II Vermeer uit het wagenpark van Van Vulpen ingezet.

Afstemming randvoorwaarde
De uitdaging in het werk zit volledig in de afstemming met andere partijen die aan de verbreding van de A6  werken. Tweewekelijkse lean-sessies zorgden ervoor dat iedereen wist wat de planning was. Het afzetten van een stuk snelweg kost in verhouding veel geld, en het streven was dit zoveel mogelijk te beperken. Soms lukte dat door alternatieve locaties te zoeken, soms door de afzetting te benutten met meerdere partners tegelijk en soms door ’s nachts te werken. Tot nu toe zijn de boringen even vaak ’s nachts als overdag uitgevoerd.