Kabel techniek

Het Nederlandse energienet is ontstaan door fusies en overnames, en is dus een wirwar van verschillende type kabels. Om daarin actief te zijn, is bekendheid met de ondergrondse infrastructuur ter plekke cruciaal. Voor zowel hoogspanning en laagspanning geldt dat wij zélf de netwerken ontwerpen. Ook hebben wij de juiste medewerkers en middelen om de netten en veilig zelfstandig aan te leggen en kabels te koppelen. Van een meterkast of laadpaal tot het afmonteren van een zware 380 kV-kabel in een hoogspanningsstation. Omdat wij dus niet afhankelijk zijn van derden kunnen wij in korte tijd snel netaanpassingen doorvoeren en nieuwe vraagstukken invullen.

Hoogspanning

Wij leggen regelmatig hoogspanningskabels aan door steden en langs snelwegen. Het is van cruciaal belang dat vitale complexen als fabrieken, ziekenhuizen, voetbalstadions en datacenters kunnen doordraaien.

Laagspanning

Wij werken veel aan laagspanningskabels, op wijk-, buurt en straatniveau. Van meterkasten en laadpalen tot parkeermeters en reclamezuilen in abri’s.

Data- en telecom

We leggen uiteenlopende data- en telecomkabels aan, maar ze aan elkaar verbinden, doen we met behulp van gespecialiseerde monteurs. Wij werken daarvoor intensief samen met vaste partners en kunnen daardoor snel schakelen.